Over ons

Kapsalon Schaap in Nieuw-Buinen opende in 1859 voor het eerst zijn deuren. Nu, meer dan 150 jaar later en vijf generaties verder, wordt bij kapsalon Schaap nog altijd geknipt en gekleurd. De kracht van de kapsalon zit in de familie én in de grote en trouwe klantenkring. Eenmaal bij Schaap in de stoel, betekent voor altijd bij Schaap in de stoel.

Kapsalon Schaap aan het Zuiderdiep
Hermanes Schaap begint zijn kapsalon aan het Zuiderdiep in Nieuw-Buinen, niet wetende dat de kapsalon vijf generaties later nog steeds in Nieuw-Buinen in bedrijf zou zijn. Na ruim tachtig jaar verhuist de kapsalon naar het Noorderdiep, de huidige locatie van de kapperszaak. Inmiddels zet de vierde generatie, Henk Schaap, de salon voort. Henk is erg actief. Hij neemt deel aan veel wedstrijden en valt regelmatig in de prijzen.

Uitbreiding kapsalon Schaap
In 1954 wordt de kapsalon verbouwd en uitgebreid. Er komt een aparte dames- en herenafdeling. De trouwe klanten blijven komen en steeds meer nieuwe klanten weten het pad naar de kapsalon in Nieuw-Buinen te vinden.

Vijfde generatie Schaap
Twintig jaar later trekt zoon Simon bij Henk in de zaak. De goede samenwerking tussen vader en zoon maakt het mogelijk de oppervlak van de salon in 1978 te verdubbelen. Na vele jaren samen in de kapsalon te hebben gewerkt, geeft Henk het stokje over aan Simon. In 1989 komt de kapsalon in handen van de vijfde generatie Schaap.

150 jaar kapsalon Schaap
2009 is het jaar waarin kapsalon Schaap zijn 150-jarig bestaan viert. De gemoderniseerde kapperszaak is van alle gemakken voorzien. Alle behandelingen, zoals knippen, kleuren, permanenten en hair extensions, worden volgens de laatste ontwikkeling op het gebied van haarmode door het ervaren kappersteam uitgevoerd. De haartrends worden op de voet gevolgd, waardoor jong en oud met een hip of klassiek kapsel de kapsalon verlaat.

Knippen en voetbal
Op de herenafdeling van de kapsalon is de oude stijl, met meubilair van vroeger, teruggebracht. Daar worden de heren door de eigenaar geknipt en wordt druk over de laatste voetbalnieuwtjes gepraat. Naast het kappersvak is voetbal een grote passie van Simon.